صفحه اصلي لیست اعضا روزنگار مرکز پشتيباني سيسيکم تماس با ما

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شیرینی ها و غذاهای نوروز
نویسنده پیام
teltel آفلاین
استاد
*****

ارسال ها: 1,248
تاریخ عضویت: 04 March 2011
اعتبار: 12
ارسال: #1
شیرینی ها و غذاهای نوروز
شیرینی ها و غذاهای نوروز

سمنونان گردوييسبزي پلوماهي شکم پر آش رشته رشته پلو
کوکو سبزي سمنونان برنجيقطابنان نخودچي
باقلواسوهان عسلي


سمنو


مواد لازم برای 4 نفر:

• گندم يك كيلو
• آرد 4 كيلو
• آب به مقدار لازم

طرز تهيه :

(به نسبت يك كيلو گندم چهار كيلو آرد لازم است ) گندم نقره اي شده را چرخ مي كنيم و يا مي كوبيم بعد مقداري آب روي آن مي ريزيم و خوب مخلوط كرده آن را از صافي رد مي نمائيم و آنها را با دست فشار مي دهيم تا عصاره گندم كه شيرين است گرفته شود آرد را در يك ظرف مناسب مي ريزيم شيره گندم را هم روي آن ريخته بهم مي زنيم تا مايه صاف و رقيق شود شيره گندم بايد مقداري باشد كه مايه را رقيق كند ظرف را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم مرتب آن را هم مي زنيم تا جوش آمده و غليظ گردد و ته نگيرد و رنگ آن هم قهوه اي شود نكته حساس در پختن سمنو اين است كه از هم زدن سمنو غفلت نكنيم چون زود ته مي گيرد و گلوله مي شود پس از آن كه سمنو غليظ شدو غلظت آن مانند ماست معمولي در آمد و رنگ آن هم قهوه اي خوش رنگ شد سمنو آماده است سمنو به روغن و شكر احتياج ندارد .


نان برنجی


مواد لازم برای 4 نفر:

• آرد برنج 500 گرم
• پودر شکر 200 گرم
• روغن 250 گرم
• گلاب 1.2 پيمانه
• تخم مرغ کوچک 2 عدد


طرز تهيه :

شکر و روغن و زرده هاي تخم مرغ را با هم خوب مخلوط مي کنيم تا زمانيکه يکدست شوند. سفيده هاي آنرا جدا در ظرفي مي زنيم تا سفت شوند. سپس گلا ب و آرد و سفيده هاي زده شده را هم به مايه اضافه مي کنيم و خوب بهم مي زنيم . اين مايه را در ظرفي پلاستيکي مي ريزيم وبراي 24 ساعت در يخچا ل قرار مي دهيم . سپس خمير را در يک ظرف مسطح نچسب به قطر نيم سانتي متر پهن مي کنيم و با چاقوي شيريني پزي آنرا به تکه هاي کوچک مي بريم و مي گذاريم در فر با دماي 300 درجه فارنهايت براي 5 تا 20 دقيقه بپزد . رنگ آن نبايد زياد تغيير کند.


قطاب

مواد لازم براي تهيه خمير :

• ماست چکيده 1.2 پيمانه
• روغن مايع 1.2 پيمانه
• آردسفيد 2.5 پيمانه
• پودرخميرترش 1.2 قاشق چايخوري

مواد لازم برای 4 نفر:

• بادام خام 100 گرم
• گلاب 4 قاشق غذاخوري
• هل 1 قاشق چايخوري
• شکر2 قاشق غذاخوري
• پودرقند به ميزان لازم براي غلطاندن قطاب
• پودرپسته براي تزئين
• روغن مايع براي سرخ کردن


طرز تهيه :

ابتدا خميرآرد را الک کرده همراه ماست چکيده و روغن مايع ترکيب مي کنيم و با دست شروع به هم زدن مي کنيم و به تدريج آرد را اضافه مي کنيم و خميرترش را با مقداري آب گرم مخلوط مي کنيم و ميگذاريم 5 دقيقه بماند و بعد به مواد اضافه مي کنيم و سپس ورز مي دهيم به طوريکه خمير به دست نچسبد و همچنين لطيف باشد. حدود نيم ساعت خمير را ورز مي دهيم و در نايلون پيچيده و حدود 20 ساعت در يخچال نگهداري مي کنيم که خوب به عمل بيايد. خمير به عمل آمده را برروي صفحه اي مي گذاريم و کمي آرد مي پاشيم و بعد با وردنه خمير را صاف مي کنيم . سپس با دهانه استکان قالب مي زنيم مواد داخل قطاب را آماده مي کنيم که ابتدا پوست مغزبادام را گرفته و بعد آسياب مي کنيم و گلاب و پودرهل را اضافه مي کنيم که بصورت خمير در مي آيد . و با يک قاشق مرباخوري از مواد به داخل خمير مي ريزيم و با دست دورآن را مي پيچيم (به صورت کروي) سپس در روغن مايع فراوان سرخ مي کنيم و در توري گذاشته و بعد از خنک شدن در پودرقند مي غلطانيم و بعد با پودرپسته تزئين مي کنيم.


نان نخودچي


مواد لازم برای 4 نفر:

• آرد نخود چي خيلي نرم 500 گرم
• پودر شکر 250 گرم
• روغن 300 گرم

طرز تهيه :

خاکه قند و روغن را مخلوط مي کنيم و ميزنيم تا مايه کاﻤﻸ نرم و لطيف شود. آرد را در مايه ميريزيم و خوب مالش مي دهيم تا خمير نرم شود و چسبندگي پيدا کند بطوريکه اگر با دست گلوله اي درست کنيم آن گلوله باز نشود . بهتر است خمير را در يک کيسه نايلون چند ساعت بگذاريم بماند و در صورت امکان اگر خمير يکي دو روز بماند شيريني بهتر و راحتتر تهيه مي شود . خمير را روي ميز بقطر يک سانتي متر باز مي کنيم و با قالبهاي کوچک مخصوص نان نخود چي قالب مي زنيم و نانهاي قالب زده را در سيني مي چينيم و در فر با حرارت 300 درجه بمدت 20 دقيقه تا نيم ساعت مي پزيم نانها بايد کمي طلايي شوند ولي رنگ آنها نبايد زيادي برگردد ممکن است گلوله هاي کوچکي باندازه يک فندق از خمير را در دست گرد کنيم و با دندانه ريز شانه روي آنرا تزيين کنيم و نصف خلا ل پسته وسط آن فرو نماييم .


باقلوا




مواد لازم برای 6 نفر:

• مغز بادام-500 گرم
• شکر- 250 گرم
• پودر هل- يک قاشق پر
• زرده تخم مرغ- 2 عدد
• شير- نصف فنجان
• روغن- 2 قاشق پر
• آرد-150 تا 200 گرم
• بيکينگ پودر- نصف قاشق چاي خوري
• گلاب- نصف فنجان
• قالب هاي کوچک فلزي


طرز تهيه :

شير- بيکينگ پودر-روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط مي کنيم و کم کم آرد مي ريزيم ومرتب بهم مي زنيم تا مايه خميرشده به دست نچسبد وزياد هم سفت نشود بعد خمير را خوب مالش مي دهيم و مي گذاريم دو سه ساعت در کيسه نايلون بماند سپس مايه بادام و قند وهل کوبيده را مخلوط مي کنيم آنگاه روي ميز را کمي آرد مي پاشيم در صورت تهيه در جعبه از خمير گلوله اي به اندازه يک گردو بر مي داريم روي ميز را کمي آرد مي پاشيم وخمير را با نورد نازک تا حديکه ممکن است باز مي کنيم ودقت مي کنيم به آن فرم جعبه را بدهيم با برس مخصوص آرد روي روي لواش را پاک مي نماﺌﻳﻢ جعبه را روي لواش قرار مي دهيم لواش را بحديکه تقريبا اطرافش نيم سانت از جعبه بزرگتر شود ميبريم و اين لواش را در جعبه مي اندازيم وبهمين طريق داخل جعبه را مي توان 2 تا 3 ورقه لواش انداخت بعد جعبه را با مايهبادام وقند آماده شده پر مي کنيم وبا پشت قاشق مايه را فشار مي دهيم تا کاملا سفت و صاف شود کمي گلاب با دست روي بادام و قند مي پاشيم ودو تا چهار ورق لواش به طريق فوق روي جعبه مي اندازيم وباقلوا را با کارد بصورت لوزي يا چهار گوش مي بريم بعد 150 گرم روغن آب کرده را داغ مي کنيم. و به تناسب روي جعبه ها مي دهيم و جعبه ها را داخل سيني فر مي چينيم وسيني را روي پنجره اول فر بطرف پاﺌﻳﻦ با حرارت 300 درجه مي گذاريم تا يک ربع بماند وروي باقلوا کمي طلايي رنگ شود سيني را بيرون مي آوريم کمي که سرد شد روي جعبه ها را به تناسب از شربت آماده شده مي ريزيم .


سوهان عسلی


مواد لازم برای 4 نفر:

• خلال بادام 150گرم
• شكر150گرم
• عسل سفت 150گرم
• روغن آب كرده يك قاشق چايخوري
• زعفران كوبيده 100گرم


طرز تهيه :

خلال بادام را ميشوييم درصافي ميريزيم وته سيني راخوب چرب مي كنيم . بعد شكر وعسل وروغن را درظرف كوچكي ميريزيم وروي آتش مي گذاريم ، حرارت بايد تند و يكنواخت باشد گاهي بهم مي زنيم تا شكرو آب طلايي شود ( سوهان عسلي رانبايد زياد بهم زد زيرا روغن آن جداميشود ) وقتي مايه كاملا طلايي شد زعفران رادر كمي آبجوش حل مي كنيم و داخل مايه مي ريزيم براي امتحان از مايه كمي گوشه سيني مي ريزيم وقتي فورا“ بسته شد سوهان عسلي آماده است حرارت راخيلي ملايم مي كنيم تا حردي كه سوهان عسلي فقط گرم بماند بعد از مايه باقاشق كوچك بفاصله روي سيني مي ريزيم و فوري دوسه عدد خلال پسته روي آن قرار ميدهيم ،‌بعد از سرد شدن با كارد سوهانهارااز سيني جدا ميكنيم ودرظرف درداري محفوظ نگه مي داريم.


نان گردوئی



مواد لازم برای 4 نفر:

• زرده تخم مرغ 2 عدد
• وانيل 1 قاشق مربا خودي
• شکر 2 قاشق سوپخوري
• مغز گردوي خرد شده 300 گرم


طرز تهيه :

داخل سيني فر را يک ورق کاغذ نازک مياندازيم زرده هاي تخم مرغ را با شکر و وانيل مخلوط مي کنيم و آنرا مي زنيم بقدري که کاملا سفت و سفيد شود سپس گردوي خرد شده را داخل زرده تخم مرغ ميريزيم و بهم مي زنيم بعد از مايه با قاشق کوچک گلوله هاي کوچکي بفاصله داخل سيني مي چينيم و مي گذاريم روي پنجره وسط فر با حرارت 300 درجه 20 دقيقه بماند نانها را از کاغذ جدا مي کنيم و در ظرف مي چينيم.



سبزي پلو


مواد لازم برای3 تا 6 نفر:

• برنج 1 کيلو
• روغن 4 قاشق
• سبزي پلو(تره،جعفري،شبت، گشنيز،کمي شنبليله)2کيلو
• زعفران ساييده در صورت دلخواه

طرز تهيه :

برنج را ﻗﺒﻸ خيس مي کنيم سبزي را بدقت تميز مي نماييم و مي شوييم داخل آبکش مي ريزيم تا آب آن برود . سبزي را خرد مي کنيم و برنج را آبکش مي کنيم ولي کمي دان تر بر مي داريم ته ديگ را دو سه قاشق روغن آب کرده و نصف ليوان آب ميريزيم برنج داخل آبکش را کم کم در ديگ ميريزيم و سبزي خرد کرده را بتدريج لاي برنج مي پاشيم و پلو را دم مي کنيم ميتوانيم براي ته ديگ از کاهو استفاده کنيم . برنج را در فر يا روي آتش دم مي کنيم موقع کشيدن پلو زعفران ساييده حل شده را با کمي روغن روي پلو مي دهيم . ممکن است لا ي سبزي پلو را مو قع دم کردن يک دسته سيرتازه تميز کرده بگذاريم.


ماهي شکم پر



مواد لازم برای2تا 4 نفر:

• ماهي 2 كيلو
• گشنيز 200 گرم
• زرشك يك استكان
• آبليمو يك استكان
• نمك و فلفل به مقدار كافي
• فلفل سبز دلمه اي يك عدد
• مغز گردوي خرد شده يك استكان
• زعفران يك قاشق سوپخوري
• شنبليله 100 گرم


طرز تهيه :

ماهي را خوب تميز مي كنيم فلس هاي آن را مي كنيم داخل شكم آن را در مي آوريم و مي شوئيم و مي گذاريم ماهي به صورت درسته باشد بدن و شكم ماهي را كمي نمك مي ماليم و كنار مي گذاريم سبزي را پاك كرده مي شوئيم و خرد مي كنيم و با دو قاشق روغن يك تفت مي دهيم گردو و زرشك را داخل شكم ماهي مي ريزيم و با يك نخ و سوزن تميزشكم ماهي را مي دوزيم و در سيني فر قرار مي دهيم و آبليمو و زعفران حل شده را در دو قاشق آب گرم را روي ماهي مي ريزيم سپس سيني را داخل فر قرار مي دهيم و به مدت يك ساعت مي گذاريم و نخ آن را مي كشيم و اطراف آن را با ليمو ترش يا نارنج تزئين مي كنيم .


آش رشته



مواد لازم:

• سبزی آش (گشنيز- جعفری- اسفناج- تره) 1کيلو
• رشته آش 500 گرم
• کشک 250گرم
• نخود 100گرم
• لوبيا قرمز 100گرم
• لوبيا چيتی 100گرم
• عدس 200گرم
• پياز 500 گرم
• نمک و فلفل به ميزان لازم
• زردچوبه 2 قاشق چايخوری
• نعنا خشک به ميزان دلخواه
• زعفران آب شده برای تزئين
• روغن 200گرم


طرز تهيه :

ابتدا از قبل حبوبات را خيس کرده و بعد می گذاريم خوب بپزد در اين فاصله سبزی را پاک کرده می شوييم و خرد می کنيم همراه با عدس که از قبل خيس کرده ايم می گذاريم بپزد کمی که پخت حبوبات را اضافه می کنيم تمام پيازها را خلال کرده با روغن سرخ می کنيم نيمی از پياز سرخ شده که با زردچوبه تفت داده ايم به آش اضافه می کنيم که مزه دار شود نمک و فلفل را هم اضافه می کنيم صبر می کنيم که کامل عدس و سبزی بپزد در آخر رشته را نصف کرده داخل آش می ريزيم مرتب هم می زنيم که رشته ها به هم نچسبد بعد از 15 الی 20 دقيقه جا می افتد در ظرف بزرگی می کشيم روی آن را با پياز و نعنا داغ و کشک تزئين می کنيم و بعد آماده سرو است.


رشته پلو

مواد لازم:

• برنج : 3 پيمانه
• رشته پلويي : 200 گرم
• گوشت چرخ کرده :200 گرم
• پياز درشت : 1 عدد
• کشمش : 100 گرم
• کره : 100 گرم
• روغن مايع : 1/2 استکان
• دارچين : 1 قاشق چايخوري
• زعفران آب کرده : 2 قاشق غذاخوري
• نمک و فلفل به ميزان لازم


طرز تهيه :

برنج را خيس کرده و مي پزيم بعد از اينکه برنج نيم پز شد رشته را به آن اضافه مي کنيم وقتي برنج و رشته نرم شد آنرا آبکش کرده و دم مي کنيم . نيمي از پياز را رنده کرده و با گوشت و نمک و فلفل مخلوط مي کنيم سپس گوشت را به صورت کوفته هاي ريز در مي آوريم کوفته ها را در نيمي از روغن انداخته ودر ظرف را مي گذاريم تا گوشت آب بياندازد سپس در ظرف را برداشته تا کوفته ها سرخ شود نيم ديگر پياز را در بقيه روغن و کره سرخ مي کنيم سپس دارچين و نيمي از زعفران و کوفته ها را اضافه مي کنيم و با يکديگر مخلوط مي نماييم . پس از دم کشيدن پلو و بقيه زعفران را با يک کفگير برنج مخلوط کرده برنج دم کشيده را در ديس مي کشيم و روي آنرا با موادي که آماده کرده ايم تزئين مي کنيم و سرو مي کنيم.


کوکو سبزی



مواد لازم براي 2 تا 3 نفر:

• تخم مرغ 8 عدد
• آرد 1 قاشق چايخوري
• زرشک 1 قاشق غذاخوري
• مغز گردو 3/1 پيمانه
• نمک 1 قاشق چايخوري
• فلفل سياه 4/1 قاشق چايخوري
• روغن يا کره 4/1 پيمانه
• تره و پيازچه 2/1 پيمانه
• جعفري 2 پيمانه
• گشنيز 2/1 پيمانه
• شبت 4/1 پيمانه
• شنبليله 2/1 پيمانه

طرز تهيه :

سبزي را بدقت تميز مي کنيم و مي شوييم و در سبد مي ريزيم تا آب آن کاﻤﻸ گرفته شود بعد ريز خرد مي کنيم سپس سبزي خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمي سرخ مي کنيم و مي گذاريم سبزي سرد شود بعد تخم مرغها را در ظرفي ميشکنيم و خوب بهم مي زنيم آنگاه جوش شيرين و نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه مي کنيم و زرشک و گردوي خرد کرده را نيز مي افزاييم سبزي که کاﻤﻸ سرد شد در مايع مي ريزيم و بقيه روغن را داخل تابه گرد يا ظرف نسوزي مي ريزيم و درصورتيکه تابه بکار برديم آنرا روي آتش مي گذاريم تا روغن داغ شود بعد مايع را داخل روغن مي ريزيم و روي مايه را با پشت قاشق صاف مي کنيم و در آنرا مي گذاريم و حرارت زير را ملايم مي کنيم تا زير کوکو کاﻤﻸ برشته شود بعد کوکو را بهر فرم که بخواهيم مي بريم و قطعات کوکو را بر مي گردانيم تا روي آن نيز کاﻤﻸ برشته شود . اطراف آنرا مي توانيم با حلقه هاي گوجه فرنگي تزيين کنيم .
10-02-2013 08:20 PM
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
آگهی
خرید انلاین
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ ها: بازدید ها: آخرین ارسال
  شیرینی مارمالادی teltel 0 1,354 10-02-2013 08:22 PM
آخرین ارسال: teltel
  شیرینی بادامی teltel 0 1,170 10-02-2013 08:17 PM
آخرین ارسال: teltel

پرش به انجمن:


کاربر های حاضر در این موضوع: 1 مهمان
کلیه حقوق این سایت برای صاحبان و مسئولین آن محفوظ است.
Powered By MyBB Group. ::: Theme By Community89.Ir ::: Persian By Mybbiran ::: Copyright 2008-2018 تماس با ما | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS